Popüler Yayınlar

Powered By Blogger

22 Ocak 2013 Salı

İYİLİK YAP AT DENİZE

Hasta olursun derman ararsın, aşık olursun mutluluk ararsın, hüzünlenir sin yaslanacak bir omuz ararsın. Neşelenirsin oynayacak yer ararsın. İflas edersin dara düşersin en sevdiğini kaybedersin, dünyanın başına yıkıldığı onlarca olayla karşılaşabilir isyan edebilir, kalp kırabilir deri dönüşü imkansız hatalar yapabilirsin.

 Allah derki; Acaba kulum ne yapacak diye sınav eder diye düşünenlerdenim çünkü derdi veren dermanını da veriyor ama bakmasını bilene tabi. Dünyada her şey zıttı ile  bilindiğinden kötü olan bir şeyin iyi bir karşılığı olduğu gibi iyi bir şeyin de mutlaka kötü bir karşılığı vardır.  Atalarımızın da dediği gibi iyilik yap at denize. Bazen hayatı bir ateri oyunu gibi düşünüyorum uyandığın yer gün yeni bir oyun. Yolda yanında geçip gittiğin bir kedi bile acaba bana merhamet edip bir lokma verecek mi diye oraya konmuş gizli bir bonuss, az ileride yolun ortasında duran bir ekmek parçası, ben nimetim beni arayıp da bulamayan bir sürü aç insan var, karnını doyuruyorum ben olmasam ölürsün bir lira etmesem de nimete saygıdan kaldırır beni kenara koyarmısın diyen fakat her defasında üzerinden atlayarak ve görmemezlikten gelerek geçtiğimiz bir lokma.  Karşıdan karşıya geçmek de olan yaşlı bir teyze. Arabasının lastiği patlamış ama değiştirmesini bilmeyen genç bir arkadaş.

 Nesnelerin veya kişilerin oradaki görevlerinin ne olduğunu kendileri bile farkında değil. Onlarda senin gibi bir sabah yeni bir oyuna başlamışlar, onlar bizim için nasıl bir sevap kapısı ise bizde başkaları için o an geldiğinde bir sevap kapısıyız tabi görmesini bilene....

   Bu işinde aynı oyunlardaki gibi leverleri olduğunu düşünüyorum neden mii ?
   Bazı şeylerin farkına vardığında ve onlara özen gösterdiğinde sana red edemiyeceğin başka bir şey geliyor karşına. Sana ait olmayan her şey insanın gözüne güzel gelir.   Bir kadın düşünün mutavazi bir giyimle karşınızda fakat olmadık bir yerinde gözünde kasında belki de burnunda saçında sana çekici gelen bir şey olduğunu düşünüp tabiricaiiz ise  başlıyorsun süzmeye sonradan içinden bir ses ayıptır kardeşim dediğinde dönüyorsun önüne fakat dönmeyip kötü gözle bakmaya devam ettiğinde bırak sevabı alıyorsun günahı.
Peki bu işin lever kısımı nerede dersen.
Lever kısmı aklı başına gelip de önüne dönen arkadaş için devam ediyor. bu arkadaş zaten yanlış yaptığını fark ederek sevabını zaten kapmış bir üst levere geçmiştir fakat bir sonraki sokakta çekici daha güzel bir kişi karşısına çıkar  ona damı bakmadın ertesi gün kısacık mini eteğiyle yol kenarında bank da oturmuş bir bayan onuda geçersen. yarın o karşı koyduğun varlık gelir yanına seninle konuşur kaçtığın ne varsa önüne koyu verir   red ettiği ne varsa red etmesi daha zor şeylerle devamlı karşılaşacak ve redderken ne kadar zorlandıysa o zorluk karşısında daha yüksek sevaplara girecek.
   Belki konuyu bir kadın üzerinden anlatmak yanlışta  olsa,  önemli olan algıyı yakalayabilmektir. hayatın ner safhasında ner saniyesinde içimizden aman boşver dediğimiz herşeye bir dafa daha bakmak gerekir. Bazende empati yapmak kesin çözümdür. bazı ince ayrıntıları empati sayesinde görürüz. çünki insan kendini sever ama bazen başkalarını da sevmek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler